Giresun’da Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali düzenlendi
Giresun Atatürk Meydanı, Turizm Tanıtma Platformu tarafından düzenlenen 'Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Giresun Atatürk Meydanı, Turizm Tanıtma Platformu tarafından düzenlenen 'Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali'ne ev sahipliği yaptı.
Üçüncüsü düzenlenen Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali’nin Giresun'un mutfak kültürünü ve doğal zenginliklerini dünyaya tanıtma amacını başarıyla gerçekleştirildi.
Giresun Turizm Tanıtma Platformu tarafından organize edilen etkinlikte, Giresun'un eşsiz doğasından beslenen ve vejetaryen mutfağıyla ön plana çıkan yöresel lezzetler sergilendi.
Doğasıyla olduğu kadar mutfağıyla da çok zengin bir il olan Giresun’da et ağırlıklı tariflerin ötesine geçilerek, sebzelerin ve doğal ürünlerin gücünü göstermek amacını benimseyen festivalin açılışında konuşan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, “Burada, Karadeniz’in incisi Giresun’umuzun yemyeşil doğasından yetişen benzersiz vejetaryen mutfağını tanıtmak için bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Başkan Köse, “'Üçüncü Giresun’un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali' sadece bir festival değil, aynı zamanda doğayla iç içe yaşayan bir şehrin, mutfak mirasını tanıtma fırsatıdır. Giresun’un sadece doğası değil, mutfağı da yeşildir. Bu toprakların sunduğu doğal ürünlerle hazırlanan yemeklerimiz hem sağlıklı hem de kültürel bir mirastır. Bu zenginliği tanıtmak bizim görevimizdir.” ifadelerini kullandı.
Pazar günü, Eynesil Ören Beldesinde düzenlenecek olan “Çay Hasat Şenliği” ile birlikte festival sona erecek.
Hibya Haber Ajansı© Copyright 2025 tokathaberler.com.tr Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.